Dinkelvåffla med spenatkräm och kallrökt lax

Serverar: 8 portioner

Med fullkornsdinkel i smeten blir det här matiga våfflor brunch, lunch eller hjärtan till förrätt. 310 kalorier per våffla 15 g fett 17 g protein 26 g kolhydrater

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2½ dl standardmjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl kesella 1%
  • Spenatkräm
  • 1 lök
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 2 påsar bladspenat, á 80 g
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • Servering
  • 300 g kallrökt lax
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt mjölk och ägg, vispa snabbt ihop till en jämn smet. Tillsätt kesella och det smälta smöret.
    2. Skala och hacka lök och vitlök, fräs i smöret 1 minut. Tillsätt spenat och créme fraiche, fräs ytterligare 1 minut, salta och peppra.
    3. Grädda våfflorna gyllenbruna. Servera genast med spenatkräm och lax.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben