Något helt annat än den vanliga laxpuddingen. Kraftigare, fylligare med rökt lax. Skirat dillsmör bredvid. Inte mitt eget recept utan legendariske Nils-Emil Ahlins, från 2001.
Ingredienser
250 g färskrökt lax
600 g potatis, mjölig
½ tsk salt
½ tsk Knorrs örtaromat
3 ägg
2,5 dl grädde
1 dl mjölk
100 g smör
1 knippe dill
Instruktioner
Skala och skiva potatisen.
Lägg ett lager potatis i en smörad ugnsfast form.
Varva skivad rökt lax och potatis, potatis också överst.
Vispa grädde, mjölk, ägg och kryddor.
Häll vispet över laxen och potatisen.
Fördela ett par små smörklickar över.
Grädda i 175 grader i en knapp timme.
Finhacka dillen och tag bort tjocka kviststammar.
Smält och skira smöret. Använd inte bottensatsen.
Blanda i dillen och häll över gratängen när den serveras.
Helt enkelt underbar. Tack
fantastisk gott jag bjud på det min familj och vänner alla tyckte att det var FANSTISK RÄTT , SKA HA DEN PÅ MIN MENY
sååååååååå gott , godaste gratängen , bara gratulera och rekomendera
Suveränt gott och full pott :-) /kram Bappi
Supergott och lättlagat! Jag använde fast potatis, skippade det skirade smöret och serverade med sallad. Nästa gång blir det mer salt i äggstanningen.