Åländsk kallrökt lax mousse med svartbröd

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Ljuvligt god förrätt till påskmiddagen.Enkel och snabb att göra samtidigt som man bra kan göra den på förhand.

Ingredienser

  • 2 st Gelatinblad
  • 300 g Kallrökt lax
  • 2 Hårdkokta ägg
  • 3 dl Gräddfil
  • 1 tsk Pepparrot kryddpasta
  • 3 msk Citronmajonnäs
  • Liten rödlök
  • 3 tsk Citronsaft
  • 1 dl Hackad dill
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Citronpeppar
  • 3 tsk Fiskkrydda ( Santa Maria)
  • 15 st kuber 1*1 cm skurna Åländskt svartbröd
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen med lite vatten. Koka äggen hårda. Hacka laxen , dill, rödlök och ägg. Blanda samman alla ingridienser. Skär svartbrödet. Smält gelatinbladen med lite vatten, låt svalna lite. Häll i gelatin, rör om ordentligt. Vänd ner svartbrödskuberna försiktigt. Låt stelna i kylen ungefär en timme. Kan också bra göras kvällen före. Portionera upp och garnera med dill och citron. Skär upp två Åländska svartbrödssticks och bred på smör, om så önskas.
    2. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    iidaOlofsson 11 oktober 2011

    Hur menar du med att man ska smälta gelatinbladen??

    Lua 11 oktober 2011

    Läs på förpackning för Gelatinblad, där står det hur du ska gå till väga :-) Lycka till!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben