Kallrökt lax i pitabröd med romröra

Serverar: 4 portioner

Jättegott och går snabbt och göra. Serveras kall. Lätt att ta med på utflykten. Ett tips: Ha gärna i lite räkor eller kräftstjärtar i röran.

Ingredienser

  • 4 pitabröd
  • 4 hg tunnskivad kallrökt lax
  • 1 burk kesella/creme fraiche´
  • 1 hackad rödlök normalstor
  • ½ - 1 knippe klippt dill
  • 1 msk pressad citronsaft
  • ½ - 1 tsk chiliflingsalt
  • Machesalladskott
  • 4 tunna skivor och skalad honungsmelon
  • 4 msk finhackad lök valfri sort
  • 1 liten burk röd stenbitsrom
  • 8 klyftade coctailtomater
  • Instruktioner

    1. Värm och klipp av toppen på pitabrödet. Blanda kesella, dill, rödlök, salt, citronsaft och rom. Spara en liten dillvippa som du ska garnera med.
    2. Klipp laxen i små bitar. Dela melonen i små bitar. Ta utav alla ingredienser och kesellaröran och varva av allt tills du har fyllt bröden. Garnera med dill och eventuellt en citronklyfta.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    sonny_ljung 5 augusti 2008

    Denna fick jag i går och den va jättego

    sonny_ljung 5 augusti 2008

    ups glömde betyget

    Mobbaren91 5 augusti 2008

    jättego

    king200 5 augusti 2008

    gott i gott

    Sandra-Louise 5 augusti 2008

    God är den ska prova den igen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben