Pastasås med räkor & kallrökt lax

Serverar: 3 portioner

Tid: 15 minuter

Snabbt att göra, enkelt att variera & väldigt gott. Sätt igång med såsen när pastavattnet kokar.

Ingredienser

  • 1 burk räkor i lake (170g)
  • 100 g crème bonjour färskost med gräslök
  • 100 g kallrökt lax
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2-4msk vitt vin
  • Ljus maizenaredning
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i mindre bitar.
    2. Häll grädden, osten och fiskbuljongtärningen i en panna eller kastrull. Höj värmen och rör om tills det börjar sjuda stäng sedan av värmen.
    3. Smaka av med vinet och använd eventuellt lite redning för att få såsen tjockare.
    4. När du är nöjd med såsen, ställ av pannan/kastrullen från spisen häll i räkorna och rör om. Strö över laxen och servera.
    5. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben