Arbeta samman mjöl och matfett för hand eller i matberedare. Tillsätt kesella och arbeta samman degen till en boll. Svep in i platsfolie och låt vila kallt 30 min.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform, gärna av aluminium, 21 cm i diam. Grädda pajskalet mitt i ugnen (200 grader) tills det har fått fin, gyllenbrun färg, ca 15 min.
Fyllningen: Kan göras i förväg. Skala och grovhacka äggen och räkorna. Blanda keso och majonnäs, tillsätt räk- och ägghacket. Smaka av med salt och peppar. Fyllningen kan förvaras kallt över natten.
Inför servering: Lossa försiktigt pajskalet ur formen. Skölj och torka salladsbladen noga med hushållspapper. Täck pajskalets botten med salladsblad, låt dem gärna sticka upp lite ovanför kanten. Fördela kesoröran ovanpå. Skala räkorna och forma laxskivorna till rosor.
Hej fattas det inte gelatinbald för att hålla ihop som en paj
Siri
Angel9119 januari 2010
Hej , en fråga bara det står små grejer som att det kan förvaras kallt under natten och så, menas det med då att man inte kan göra pajen och äta pajen samma dag? hur lång tid tar det för den att stelna isåfall?
Angel9119 januari 2010
Hej det står i ditt recept att fyllningen kan förvaras i kylen under natten, menas det med då att man inte kan göra pajen och äta den samma dag? isåfall hur lång tid tar det för den att stelna?
Hej fattas det inte gelatinbald för att hålla ihop som en paj Siri
Hej , en fråga bara det står små grejer som att det kan förvaras kallt under natten och så, menas det med då att man inte kan göra pajen och äta pajen samma dag? hur lång tid tar det för den att stelna isåfall?
Hej det står i ditt recept att fyllningen kan förvaras i kylen under natten, menas det med då att man inte kan göra pajen och äta den samma dag? isåfall hur lång tid tar det för den att stelna?