Avokadofylld paj med räkor

Serverar: 4-6 portioner

En väldigt god och fräsch paj!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 avokador
  • 1 liten gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ½-1 röd chili (färsk)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 msk pressad citron
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Garnering
  • 500 g räkor (med skal)
  • 1-2 msk finstrimlat citronskal
  • Instruktioner

    1. Hacka samman matfett, mjöl och vatten till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Lägg en folieremsa runt kanten. Låt pajskalet vila svalt en stund. Grädda pajen i 225°C, ca 10 min i nedre delen av ugnen. Ta bort folien och grädda ytterligare ca 5 min. Låt pajskalet svalna.
    2. Skala och kärna ur avokadorna. Lägg dem i en matberedare. Skala lök och vitlök. Skölj och kärna ur chilin. Lägg klyftad lök, vitlök, chili, salt, peppar och citronsaft i matberedaren och gör en slät smet. Blanda i lätt crème fraiche. Häll avokadosmeten i pajskalet.
    3. Skala räkorna och lägg dem i ett vackert mönster på avokadofyllningen.
    4. Borsta citronen och skala den tunt. Strimla skalet tunt och strö strimlorna över pajen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    almerase 2 februari 2010

    Mycket god och enkel paj! kommar absolut att göras fler gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben