Dinkelvåfflor

Serverar: 8-10 portioner

De här våfflorna är lika goda med salta tillbehör som med söta bär och frukter.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 4 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 ½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • Avokadoröra
  • 2 avokado
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • 1 mezeyoghurt
  • Instruktioner

    1. Börja med avokadoröran: Dela, kärna ur och mosa avokadoköttet. Smaksätt med vitlök och salt. Rör i yoghurt.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Vispa i mjölk, ägg och smör till en slät smet.
    3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
    4. Servera dem direkt med avokadoröran och tomater.
    5. Tips! Söta aprikoser och knapriga nötter blir ett GI-vänligt tillbehör till våfflorna
    6. 1 dl torkade aprikoser 250 g Kesella kvarg 1 dl blandade nötter
    7. Mixa aprikoser och kvarg till en kräm. Servera krämen till våfflorna och strö över nötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben