Djävulskotletter med saffransgrönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Heta kotletter. 399 kcal per portion

Ingredienser

  • 400 gram magra fläskkotletter
  • 1 st finhackad röd chilifrukt
  • 1 st finhackad grön chilifrukt
  • 2 klyfta vitlök, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salvia
  • 1 msk finrivet skal från en citron
  • salt
  • peppar
  • 200 gram bulgur (1/2 = 50 g)
  • 200 gram squash i skivor
  • 1 st röd paprika i strimlor
  • 1 st grön paprika i strimlor
  • 100 gram gul lök i ringar
  • 2 klyfta vitlök i skivor
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 pkt saffran
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg kotletter, chili, vitlök, olivolja, salvia och citronskal i en plastpåse. Marinera köttet i 4 timmar. Stek det i en stekpanna, 3-4 minuter per sida. Salta och peppra.
    2. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Fräs alla grönsaker i olja i en stekpanna. De ska bli mjuka och få lite färg. Strö över saffran, salt och peppar.
    3. Ät och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben