Saffranspaj med grönsaker

Passa på att njut nu när det är saffranstider.

Ingredienser

  • 30-40 g margarin
  • 1 ¼ dl mager kesella
  • 3 dl mjöl
  • En nypa salt
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 liten zucchini
  • 2-3 paprikor i olika färger
  • 2 msk olja
  • 1 kuvert saffran (0,5 g)
  • 3 stora ägg
  • 2 ½ dl lättmjölk
  • 1 dl riven ost
  • Drygt 1 dl keso
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop ingredienserna till pajskalet. Kavla ut degen till en cirkel och tryck ut i pajformen. Nagga och låt den vila svalt en stund.
    2. Hacka löken, tärna zucchinin. Halvera, kärna ur och strimla paprikorna. Fräs grönsakerna med vitlöken i olja tills de mjuknar. Rör i saffran och rör tills den lösts upp.
    3. Vispa ihop ägg, mjölk, ost och keso i en skål och vänd ner saffransgrönsakerna.
    4. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 40 minuter till fyllningen stelnat. (nedre delen i ugnen) Servera med en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben