Död av choklad

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 20 minuter

Roligt med två bottnar och fyllning med mintsmak. Kladdig, seg och god.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 100 g smält smör
  • Två satser Chokomousse
  • varje sats innehåller
  • 250 g chokladkaka av valfri smak, t ex mint
  • Vanlig Marabouchoklad går bra
  • 2 äggulor
  • 2 dl vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Chokomousse: Smält chokladen i mikron. Blanda i den smälta chokladen med äggulorna, rör kraftigt. Vispa grädden. Rör ner chokladsmeten i den vispade grädden.
    2. Varje kladdkakssats gräddas i en glasskål, i mitten i ugnen på 200 grader tills kakan börjat stelna, cirka 15 till 20 minuter. Rör ihop de två moussesatserna och ställ dem i frysen i cirka 2 timmar. När kladdkakorna har svalnat, lägg tillbaka ena kakan i glasskålen. Lägg på ena moussen, lägg nästa kaka ovanpå och toppa med sista moussen och eventuellt riven choklad. Förvara kakan i kylen. Den här kladdkakan blir bara bättre med tid, eftersom moussen håller kakan mjuk!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Erajscha 21 februari 2010

    Kan du inte förklara namnet på tårtan?

    Relaterade Artiklar

    Alla hjärtans dag
    14:e februari är det dags för alla hjärtans dag. Alla hjärtans dag,...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben