Roligt med två bottnar och fyllning med mintsmak. Kladdig, seg och god.
Ingredienser
2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl
100 g smält smör
Två satser Chokomousse
varje sats innehåller
250 g chokladkaka av valfri smak, t ex mint
Vanlig Marabouchoklad går bra
2 äggulor
2 dl vispad grädde
Instruktioner
- Chokomousse:
Smält chokladen i mikron. Blanda i den smälta chokladen med äggulorna, rör kraftigt.
Vispa grädden. Rör ner chokladsmeten i den vispade grädden.
- Varje kladdkakssats gräddas i en glasskål, i
mitten i ugnen på 200 grader tills kakan börjat
stelna, cirka 15 till 20 minuter. Rör ihop de två moussesatserna och ställ dem i frysen i cirka 2 timmar.
När kladdkakorna har svalnat, lägg tillbaka
ena kakan i glasskålen. Lägg på ena moussen,
lägg nästa kaka ovanpå och toppa med sista
moussen och eventuellt riven choklad.
Förvara kakan i kylen. Den här kladdkakan
blir bara bättre med tid, eftersom moussen
håller kakan mjuk!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Alla hjärtans dag
14:e februari är det dags för alla hjärtans dag.
Alla hjärtans dag,...
Kan du inte förklara namnet på tårtan?