Det här en afrikansk maträtt som man kan göra med kött eller kyckling. Den är ganska svår att göra, det krävs tid och planering. OBS! om man inte tål nötter ska man inte äta den.
Ingredienser
1 kg oxkött eller kyckling
Olja till stekning
250 g jordnötssmör (mjukt)
3 msk tomatpuré
1/2 kg ris
Kryddor
1 stor lök
1 l vatten
Saft från 2 citroner
4 potatisar (dela potatisen i lagom små bitar)
250 g pumpa (dela den i lagom små bitar)
250 g okra (det är inte ett måste att ha okra i, man kan välja bort det)
Sambal oelek om man gillar stark mat
jag tror man fattar att man inte ska äta den om man inte tål nötter. :s
Domoda är bland de godaste maträtterna i det västafrikanska köket. Smakar bäst med kyckling. Servera på äkta afrikanskt vis på stort serveringsfat med ris och domodan ovanpå, hela sällskapet äter från samma fat. Man vet att Domodan är klar när oljan lägger sig på ytan.... mums!!!
Jag älskar domoda! Detta recept är lite mer invecklat än det jag har, tror jag ska pröva det här och se om jag får ett bättre resultat, för jag är inte riktigt nöjd med det recept jag har :)
Jordnöten är en baljväxt och inte en nöt.