Drömgoda chokladcupcakes med chokladtopping

Serverar: 10 portioner

Supergoda chokladcupcakes som dessutom är rätt så nyttiga, drömmen har slagit in! Glutenfria och laktosfria.

Ingredienser

  • Botten
  • 7 urkärnade dadlar
  • 1 dl vatten
  • ½ dl smält smakfri kokosolja
  • 2 dl mandelmjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • Topping
  • 7 urkärnade dadlar
  • 3/4 dl nötsmör
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 dl kokosgrädde eller krämig kokosmjölk
  • 1 msk honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader, gärna varmluft.
    2. Koka dadlarna med vattnet på låg värme tills vattnet är bortkokat. Smält kokosoljan. Mixa dadlarna tillsammans med alla torra ingredienser och kokosoljan i en matberedare. Separera äggulorna fån äggvitorna. Blanda ner äggulorna i matberedaren och mixa igen. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten. Rör om. Klicka smeten i muffinsformar. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna.
    3. Mixa alla ingredienser till toppingen i en matberedare till en fluffig konsistens. Ställ in i kylen i 15 minuter. Använd sprits och fördela toppingen över de avsvalnade muffinsarna. Förvara i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben