Drömmar med kanel

Serverar: 60 portioner

Tid: 45 minuter

Som sagt.... Drömmar är goda och kan varieras nästan i det oändliga. Kanel blev en hit både hemma och på jobbet. Jag garnerade hälften av dem med ätliga vita kulor och den andra hälften med gelékulor med smak av sura körsbär. MUMS!!!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 1 dl solrosolja
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • 4½ dl vetemjöl
  • Silverkulor eller andra kulor/strössel som du gillar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smöret pösigt tillsammans med socker (det går lättare om smöret är skivat och rumsvarmt), vaniljsocker och kanel. Tillsätt oljan, lite i taget.
    2. Blanda vetemjöl med hjorthornsalt och blanda försiktigt ihop allt till en deg. Rulla degen till fyra längder, och skär varje längd i 15 små bitar som rullas till bollar.
    3. Lägg bollarna på plåt med bakplåtspapper (ej för tätt), du kanske måste använda två plåtar. Garnera med silverkulor eller vad du nu valt och grädda drömmarna mitt i ugnen i 15 min. Pudra eventuellt över lite kanel och låt svalna.
    4. De går bra att frysa in. Pudra dem i så fall när de har tinat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben