Drottningpannacotta med citrontopping

Serverar: 8 portioner

Pannacotta med hallon och blåbär med en frisk citrontopping. Toppad med hallon och blåbär

Ingredienser

  • 4 gelantinblad
  • 250 g hallon och blåbär, tinade
  • 1 dl strösocker
  • ½ citron, rivet skal
  • 3½ dl vispgrädde
  • 3½ dl vaniljyoghurt
  • Topping
  • 2 gelantinblad
  • 3 dl créme fraiche
  • ½ dl pressad citronsaft
  • ½ citron, rivet skal
  • Garnera med
  • Hallon
  • Blåbär
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Blötlägg 4 gelentinblad i kallt vatten 5 minuter. Krama ur dem och smält dem i en kopp i mikron i 10 sekunder.
    2. Mixa hallon, blåbär och strösocker i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt citronskal, grädde och vaniljyoghurt.
    3. Blanda de smälta gelantinbladen med 1 dl av pannacottasmeten. Rör sedan ner blandningen i resten av smeten och kör i 30 sekunder. Fördela smeten i dessertglas och låt stå i kylen i minst 2 timmar.
    4. Topping: Blötlägg gelantinbladen, 5 minuter i kallt vatten. Krama ur och smält i en skål i mikron i 10 sekunder. Blanda i créme fraichen under omrörning och tillsätt citronsaft och skal. Fördela över den stelnade pannacottan och låt stelna i kylen, ca 30 minuter. Dekorera med hallon, blåbär och färsk mynta.
    5. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    jan-q 25 oktober 2009

    Dessert jag varmt rekommenderar . Mycket gott och uppskattat av bodde vuxna och barn . Tack för receptet.

    dan_o_zandra 16 februari 2010

    Detta är ett av de godaste recept på pannacotta jag smakat!! är frisk i smaken och inte lika mättsam som pannacotta annars kan vara. mums!!

    mette-m 26 oktober 2012

    skall det vara 250 gr hallon o 250 gr blåbär eller tillsammans 250 gr

    ros 26 oktober 2012

    Hej! Tillsammans ska det vara 250 g hallon och blåbär. Lycka till!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben