Cupcake med citrontopping

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Ett säkert kort, svåra att misslyckas med

Ingredienser

  • 125 g smält smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • Saft av en citron
  • 2 msk lemoncurd
  • Topping
  • 125 g smör
  • 200 g färskost
  • 3 dl florsocker
  • 1 msk lemoncurd
  • Kokos
  • Rivet skal av 1 citron
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen samt citronsaft, mjölk och lemoncurd Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten.
    2. Lägg pappersformar i en plåtmuffinsform och fyll formarna till ungefär hälften. Gräddas i 200 grader i cirka 15 minuter. Låt kallna.
    3. Topping: Blanda alla ingredienser i en skål och kör med elvisp till du får en jämn och slät topping. Stryk ut rikligt med topping på kakorna och garnera med kokos och/eller rivet citronskal. Snyggt blir det också med ett blad citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben