Medelhavsrulle med citrontopping

Serverar: 4 portioner

Underbar måltid som fyller köket med både doft och smak från sydligare länder.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 3 skivor formbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk riven lök
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 100 - 200 g fetaost
  • Grönsaksröra
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor , valfri färg
  • 1 squash
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 10 svarta oliver
  • Smör till stekning
  • Strössel
  • ½ Dl flagnad mandel
  • ¾ dl bladpersilja
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 msk olja
  • ½ krm salt
  • 1 msk riven parmesanost
  • Serveras med
  • klyftpotatis
  • tzatziki
  • Instruktioner

    1. Kantskär brödet och smula skivorna i en skål. Häll över mjölk. Blanda med färs, ägg, lök, salt, peppar och rosmarin. Platta ut färsblandningen på bakpapper. Lägg osten i mitten och rulla ihop. Lägg limpan i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen. Färsen är genomstekt vid 70 grader innetemperatur, det tar 40-50 minuter.
    2. Grönsaksröra: skala löken. Ansa och kär ur paprikorna. Skär alla grönsaker i bitar. Hetta upp smör i en stekpanna. Börja med att fräsa lök och sedan squash. Pressa i vitlök och lägg i paprika. Fräs ca 5 minuter. Tillsätt tomater, salt och oregano. Låt sjuda 5 min. vänd ner oliverna. Strössel: Rosta mandeln i torr stekpanna. Hacka persiljan. Blanda försiktigt mandel, persilja, citronskal, olja, salt och ost. Servera köttfärslimpan med potatisklyftor, grönsaksröra och tzatziki.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben