Medhavsrulle med citrontopping

Serverar: 4 portioner

Doft och smak från sydligare länder.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 3 skivor formbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk riven lök
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 110-200 g fetaost
  • Grönsaksröra
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor, valfri färg
  • 1 squash
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 10 svart oliver
  • Strössel
  • 0,5 dl flagad mandel
  • ¾ Dl blandpersilja
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 msk olja
  • ½ Krm salt
  • 1 msk riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Kantskär brödet och smula skivorna i en skål. Häll över mjölk. Blanda med färs, ägg, lök, salt och peppar samt rosmarin. Platta ut färsblandingen på bakpapper. Lägg osten i mitten och rulla ihop. Lägg limpan i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen. Färsen är genomstekt vid 70 grader innetemperatur, det tar 40-50 minuter.
    2. Grönsaksröra: Skala löken. Ansa och kärna ur paprikorna. Skär alla grönsaker i bitar. Hetta upp smör i en stekpanna. Börja med att fräsa lök och sedan squash. Pressa i vitlök och lägg i paprika. Färs i ca 5 minuter. Tillsätt tomater, salt och oregano. Låt sjuda 5 minuter. Vänd ner oliverna.
    3. Strössel. Rosta mandeln i torr stekpanna. Hacka persiljan. Blanda försiktigt mandel, persilja, citronskal, olja, salt och ost. Servera köttfärslimpan med potatisklyftor, grönsaksröra och tzatziki.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben