Dubbelchokladkaka med myntagrädde

Serverar: 15 portioner

Den här mumsiga chokladkakan serveras med fräsch myntagrädde. Ur Allers nr 22/12.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 5 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mjölkchoklad
  • Myntagrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 kruka färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret och blanda med socker, ägg, salt, vaniljsocker och kakao. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned. Bred ut smeten i bakpappersklädd långpanna, ca 40x30 cm.
    3. Hacka chokladen och fördela den jämnt över kakan. Grädda 20-25 minuter. Den ska vara lite kladdig. Låt svalna och skär i rutor.
    4. Vispa grädden. Spara några myntablad till garnering och hacka resten. Blanda vispgrädden och myntahacket och servera till chokladrutorna. Garnera med myntabladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben