Mandel och potatiskaka med citron och myntagrädde

Koka lite extra potatis och baka en god kaka. Med frisk citron och myntagrädde och några färska bär blir den hur god som helst...

Ingredienser

  • 150 g sötmandel
  • 100 g svenskt smör
  • 3 dl socker
  • 4 ägg
  • 200 g kokt kall potatis
  • Citron och myntagrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 20 myntablad
  • Instruktioner

    1. Skålla och mal mandeln.
    2. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggulorna en i taget under kraftig omrörning.
    3. Pressa eller riv potatisen och rör ner tillsammans med mandeln.
    4. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda försiktigt ner dem i smeten.
    5. Häll den i en smord bröad form, 22 cm och grädda i ugn, 175°, ca 45 minuter.
    6. Vispa grädden och rör ned citronskal och finhackad mynta.
    7. Låt stå och dra minst 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben