Äppelkaka med citron och mandel

Serverar: 6-8 portioner

Lättbakad och god äppelkaka :-)

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 100 g Milda Mat- & Bakmargarin i folie
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • ½ kg äpplen, skalade och skivade
  • 2 ½ dl Milda Fraiche
  • 1 citron, rivet skal
  • Tillbehör
  • ½ dl rostade mandelspån
  • Florsocker
  • Milda Visp
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Skär Milda i små bitar. Finfördela matfettet i mjölblandningen med en gaffel till en smulig massa.
    2. Tillsätt ägget och arbeta ihop degen. Låt degen vila 30 minuter i kylskåpet.
    3. Sätt ugnen på 200°C.
    4. Tryck ut degen i en osmord pajform med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter.
    5. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
    6. Lägg äppelskivorna i botten på pajen, Vispa ihop Milda fraiche och finrivet citronskal. Obs! Tvätta citronen väl innan den rives. Bred fyllningen över äppelskivorna.
    7. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.
    8. När kakan svalnat - strö rostade mandelspån över och pudra ev med lite florsocker.
    9. Servera äppelkakan med lättvispad Milda Visp.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Ostbiten 24 september 2010

    Håller på att göra äppelkakan tills i kväll... I beskrivningen står det att man ska blanda CF, citron, socker och ägg till fyllningen. Men i receptet står det inget om varken socker eller ägg... Vad gäller?? Nu sitter jag här med degen och vet inte hur jag ska gå vidare..

    MrsC 24 september 2010

    Det ska inte vara ägg och socker i fyllningen! Hälsningar Pia

    Ostbiten 27 september 2010

    Den här kakan försvann innan jag hann blinka ens! Supergod.. :-)

    MrsC 27 september 2010

    :-D jätte roligt att höra! Hälsningar Pia

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben