Mandel och äppelkaka

Tid: 40 minuter

lyxig och saftig äppelkaka att bjuda på i höstmörkret.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl mjöl
  • 1 ½ dl socker
  • 1 dl mjölk
  • Garnering
  • 1-2 äpplen
  • 15 mandlar
  • 25 g riven mandelmassa
  • 1 tsk socker och kanel
  • Instruktioner

    Smält margarinet, häll i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i margarin och mjöl blandningen i ägg och socker smeten. Häll smeten i smord och bröad form, med avtagbar kant. Skala och hacka äpplena grovt, blanda med socker och kanel, fördela äppelbitarna över kakan. Strö över den rivna mandelmassan. Tryck ned med en gaffel äppelbitarna i smeten, här och var. Hacka mandeln grovt och strö över. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader 30 - 40 minuter, prova med sticka

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (1)

    rufus10 22 oktober 2009

    Vilken ugnstemperatur ska kakan ha och hur länge ska den gräddas?? Du kan väl komplettera receptet - kakan verkar vara god!

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben