Hyvlade pepparkakor med citron och mandel

Serverar: 60-70 portioner

Helt fantastiskt goda pepparkakor! Jag brukar göra som så att den ligger i kylen också hyvlar jag lite när jag känner för det. Tar sin lilla tid annars.

Ingredienser

  • 1,5 dl ljus sirap
  • 2,5 dl socker
  • 0,5 msk malda nejlikor
  • 0,5 msk malen ingefära
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1 msk malen kanel
  • 2 citroner, skalet
  • 250 g extrasaltat mjukt smör
  • 1,5 dl mandel
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    Värm sirap, socker, kryddor och citronskal i en kastrull under omrörning till sockret smält. Lägg smöret i i bitar i en bunke, häll över den varma sockerblandningen och rör tills smöret smält. Blanda ner fint hackad mandeln. Blanda samman vetemjöl och bikarbonat och blanda i. Forma till en rulle, plasta in och låt vila i kylskåp 1 dygn. Skiva tunt ut med en osthyvel och lägg på bakplåtsklädd plåt. Grädda i 6 - 7 minuter på 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben