Pepparkakor med mandel och hasselnötter

Vem är det som säger att man bara kan baka och äta pepparkakor vid jul ?? Du behöver inte baka ut hela degen vid ett och samma tillfälle. Resten av den kan frysas in, väl inplastad, för att sedan tas fram och gräddas längre fram.

Ingredienser

  • 1 dl skållad sötmandel, grovhackad
  • 1 dl skållade hasselnötter, grovhackade
  • 200 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 ½ tsk malen ingefära
  • 2 ½ tsk malen kanel
  • 2 ½ tsk malen nejlika
  • 1 tsk bikarbonat
  • 6 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop alla ingredienser på bakbordet eller i en stor bunke.
    2. Dela upp degen i två delar och rulla ut dem till jämna rullar. Platta till rullarna så att de blir rektangulära. Låt dem vila i kylen ett par timmar.
    3. Skär kakorna i cirka 1 centimetertjocka skivor. Lägg på bakpappersklädd plåt med cirka 3 centimeter mellan kakorna.
    4. Grädda mitt i ugnen i 175 grader cirka 12 minuter.
    5. Förvara kakorna torrt och svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben