Dubbla kakor

Serverar: 25-30 portioner

Läckra, dubbla kakor med choklad- och vaniljfyllning. Det engelska originalet heter Melting moments. Välj ljusa kakor eller bruna med chokladsmak och välj vanilj- eller chokladfyllning.

Ingredienser

  • Ljusa kakor
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 3/4 dl socker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • Med chokladsmak
  • Byt ut 2 msk vetemjöl mot 2 msk kakao
  • Vaniljfyllning
  • 100 g mascarponeost
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Chokladfyllning
  • 100 g mascarponeost
  • 2 dl florsocker
  • 25 g mörk choklad, smält
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda ihop vetemjöl, (kakao), potatismjöl, florsocker och smör till en ganska lös deg i en matberedare med kniv. Har du ingen maskin kan du hacka samman ingredienserna till en deg.
    3. Lägg degen i en spritspåse och spritsa ut små platta rosor på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda kakorna mitt i ugnen 10 minuter. Låt svalna.
    4. Fyllning: Här kan du välja om du vill göra vanilj- eller chokladfyllning.
    5. Vaniljfyllning: Vispa ihop mascarpone, florsocker och vaniljsocker med en elvisp till en smidig smet.
    6. Chokladfyllning: Vispa ihop mascarpone och florsocker med elvisp till en smidig smet. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och rör ner den i smeten.
    7. Lägg samman kakorna, när de svalnat, två och två med fyllning emellan. Förvara kakorna svalt i en burk med tätslutande lock.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben