Serverar: 25-30 portioner
Läckra, dubbla kakor med choklad- och vaniljfyllning. Det engelska originalet heter Melting moments.
Välj ljusa kakor eller bruna med chokladsmak och välj vanilj- eller chokladfyllning.
Ingredienser
Ljusa kakor
3½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
3/4 dl socker
200 g rumsvarmt smör
Med chokladsmak
Byt ut 2 msk vetemjöl mot 2 msk kakao
Vaniljfyllning
100 g mascarponeost
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Chokladfyllning
100 g mascarponeost
2 dl florsocker
25 g mörk choklad, smält
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop vetemjöl, (kakao), potatismjöl, florsocker och smör till en ganska lös deg i en matberedare med kniv. Har du ingen maskin kan du hacka samman ingredienserna till en deg.
- Lägg degen i en spritspåse och spritsa ut små platta rosor på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda kakorna mitt i ugnen 10 minuter. Låt svalna.
- Fyllning:
Här kan du välja om du vill göra vanilj- eller chokladfyllning.
- Vaniljfyllning:
Vispa ihop mascarpone, florsocker och vaniljsocker med en elvisp till en smidig smet.
- Chokladfyllning:
Vispa ihop mascarpone och florsocker med elvisp till en smidig smet. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och rör ner den i smeten.
- Lägg samman kakorna, när de svalnat, två och två med fyllning emellan. Förvara kakorna svalt i en burk med tätslutande lock.
Liknande recept
Kommentarer (0)