Dubbla kakor

Serverar: 35 portioner

Tid: 30 minuter

Fick smaka dessa på kalas hos min bror , de var så goda att jag bad om recept direkt.

Ingredienser

  • Kakorna
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g sötmandel
  • 4 dl florsocker
  • 4 äggvitor
  • Fyllningen
  • 1 msk Maizena
  • 1 dl starkt kallt kaffe
  • 1 äggula
  • 125 g smör
  • ½ dl florsocker
  • ½ - 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader C.
    2. Mal nötterna och mandeln (eller mixa dem fin i matberedaren). Blanda med florsockret. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd sedan försiktigt ner nötblandningen.
    3. Klicka ut ca 70 teskedsstora klickar på bakplåtspapper klädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
    4. Vispa ut maizena i kaffet, sjud i ca 2-3 minuter under omrörning till en kräm. Låt svalna och rör ner äggulan.
    5. Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Rör ner kaffekrämen lite i taget i smörkrämen.
    6. Lägg ihop kakorna två och två med smörkrämen emellan.
    7. Förvaras i frys. Tas fram kort före servering.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben