Fick smaka dessa på kalas hos min bror , de var så goda att jag bad om recept direkt.
Ingredienser
Kakorna
100 g hasselnötter
100 g sötmandel
4 dl florsocker
4 äggvitor
Fyllningen
1 msk Maizena
1 dl starkt kallt kaffe
1 äggula
125 g smör
½ dl florsocker
½ - 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader C.
- Mal nötterna och mandeln (eller mixa dem fin i matberedaren). Blanda med florsockret. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd sedan försiktigt ner nötblandningen.
- Klicka ut ca 70 teskedsstora klickar på bakplåtspapper klädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
- Vispa ut maizena i kaffet, sjud i ca 2-3 minuter under omrörning till en kräm. Låt svalna och rör ner äggulan.
- Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Rör ner kaffekrämen lite i taget i smörkrämen.
- Lägg ihop kakorna två och två med smörkrämen emellan.
- Förvaras i frys. Tas fram kort före servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)