Dumlecupcake med chokladsmörkräm

Dessa cupecaksen är äggfria, snacka om att jag blev förvånad!

Ingredienser

  • 5 dl mjöl
  • 3 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 150 g smör
  • 2 dl mjölk
  • Minidumle eller normalstora som halveras
  • Topping/frosting
  • 100 g mjukt smör
  • 3/4-1 pkt florsocker
  • 3 msk mjölk
  • 1½ msk kakao
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna Häll i mjölken. Rör ihop. Häll i smält smör. Rör ihop och häll i formar. Stick ned en dumle i varje form.
    2. Ugn: 200 grader 15-20min
    3. Frosting:Vispa smöret mjukt och klumpfritt med elvispen, tillsätt florsockret lite i taget medan du vispar på låg fart.
    4. Rör sedan i mjölken och kakaon. Fortsätt sedan att vispa på medelfart i några minuter så krämen tjocknar till sig ordentligt. Klart att spritsa på dina cupcakes!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Millutt 28 april 2010

    Det här måste testas, särskilt som vi har en äggallergiker här hemma. Dom ser jättegoda ut!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben