Lätt att göra
Ingredienser
Tårtbotten
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
Smör
Ströbröd
Chokladsmörkräm
80 g choklad 70%
400 g rumstempererat smör
ca 3 msk grädde
½ dl florsocker
3 dl vispad grädde
Kakao
Instruktioner
- Tårtbotten
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- Smält smöret och häll i mjölken, så att det blir ljummet. Häll mjölkblandningen i socker blandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
- Grädda kakan i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är kakan klar. Låt den kallna helt.
- Chokladsmörkräm:
Visspa smöret mjukt ha sen i florsockret, visspa till det blir vitt.
- Smält chokladen, ha i grädden och rör om. Ha sen i chokladblandningen i smöret och rör om.
- Dela tårtbotten på mitten. Ha på chokladkrämen och sätt på locket. Ha på grädden och sedan kakaon. Garnera med riven choklad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Picknick
Ett av alla sommarens nöjen är att kunna äta sin lunch eller middag ut...
Hallonsaft
Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...
Sockerkaka
Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...