Nötmaränger med chokladsmörkräm

Serverar: 25 portioner

Delikat dubbelmaräng med en läcker chokladsmörkräm emellan.

Ingredienser

  • 1 dl valnötter, ca 50 g
  • 2 äggvitor
  • 2 dl florsocker
  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • Ev 1 msk konjak
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Mixa nötterna i en matberedare. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner florsocker och nötter. Klicka ut smeten med en liten sked till 50 små kakor på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen 12 – 15 minuter.
    3. Låt kallna. Rör ihop smör, florsocker och kakao. Rör i konjak. Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan.
    4. Tips! Godast nybakade men håller även fint i kylen i en lufttät burk. Går även bra att frysa in.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bikbok 28 februari 2011

    Tack för flera fina recept :) /bikbok

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben