Hallon - och apelsinsemifreddo med nötmaräng

Serverar: 2-4 portioner

Underbart god blev denna dessert som utan tvekan kommer göras många gånger igen och igen!

Ingredienser

  • Nötmarängsmassa
  • 1,5 dl hasselnötter
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 äggvitor, hårt vispade
  • Fyllning
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl färska hallon
  • 1 apelsin, skal och jucie
  • Instruktioner

    1. Blanda ner både grovt och fint hackade hasselnötter, florsocker och äggvitor. Lägg bakplåtspapper i botten av en liten springform och bred ut nötmarängsmassan. Grädda mitt i ugnen i 225 grader tills den fått fin färg, 10 - 12 minuter. Låt svalna och krossa det sedan.
    2. Vispa äggulor och socker i en skål. Tillsätt hallon, apelsinskal och juice. Vänd ner hårt vispad vispgrädde och nötmaräng och blanda allt väl. Häll i en form, täck med plastfolie och frys i runt 4h. Ta fram en stund innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben