Brutti ma buoni (italienska nötmaränger)
Serverar: 12-18 portioner
Fula men goda, det är översättningen av denna italienka recept, jag har själv inte provat den, men väl smakat dem, variationerna är många. Försvinnande goda är de.
Ingredienser
150 g mandel eller andra nötter
130 g florsocker
3 äggvitor
1 citron, bara det rivna skalet
½ tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Instruktioner
- Ugn:160º
- Skålla mandeln, skala och rosta dem när de är torra, hacka mandeln i önskad storlek.
- Vispa äggvitorna till hård skum med saltet, fortsätt att vispa i florsockret, lite åt gången, vispa även ner riiven citronskal,kanel och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner nöthacket.
- Lägg äggviteblandningen i en tjockbottnad kastrull och på svag värme låt den sjuda, tills den nästan släpper kanterna och till den är vacker ljus nötfärgad, ta ifrån plattan, låt svalna.
- På en bakplåtspappers klädd plåt, klickar man med hjälp av två skedar ut små toppar, ca 3-4 cm i diameter, Sätt in i mitten på ugn i ca 20-25 min. Låt kallna på pappret innan man tar bort dem
Liknande recept
Kommentarer (0)