Brutti ma buoni (italienska nötmaränger)

Serverar: 12-18 portioner

Tid: 45 minuter

Fula men goda, det är översättningen av denna italienka recept, jag har själv inte provat den, men väl smakat dem, variationerna är många. Försvinnande goda är de.

Ingredienser

  • 150 g mandel eller andra nötter
  • 130 g florsocker
  • 3 äggvitor
  • 1 citron, bara det rivna skalet
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • Instruktioner

    1. Ugn:160º
    2. Skålla mandeln, skala och rosta dem när de är torra, hacka mandeln i önskad storlek.
    3. Vispa äggvitorna till hård skum med saltet, fortsätt att vispa i florsockret, lite åt gången, vispa även ner riiven citronskal,kanel och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner nöthacket.
    4. Lägg äggviteblandningen i en tjockbottnad kastrull och på svag värme låt den sjuda, tills den nästan släpper kanterna och till den är vacker ljus nötfärgad, ta ifrån plattan, låt svalna.
    5. På en bakplåtspappers klädd plåt, klickar man med hjälp av två skedar ut små toppar, ca 3-4 cm i diameter, Sätt in i mitten på ugn i ca 20-25 min. Låt kallna på pappret innan man tar bort dem

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben