Ebbas Äpplepaj
Tid:
50 minuter
En snabb och enkel äpplepaj
Ingredienser
5-6 äpplen
1/2 msk kanel
1/2 msk malen kardemumma
Deg
3 dl vetemjöl
2 dl socker
200 g margarin/smör
Instruktioner
Ugn: 175 grader
Gräddas i 35 minuter.
Blanda snabbt ihop ingredienserna, helst i en matberedare
Tillsätt ev några droppar vatten ifall degen inte vill ihop sig
Bred ut degen med en vattensköljd stekspade över äppleklyftorna
Grädda i mitten
Låt svalna. Servera med vaniljsås elelr grädde
Liknande recept
Ebbas goda bröd
4.5
1 h 30 min
2
1
Äpplepaj
3.8
30 min
6-8
7
Äpplepaj med rabarber
45 min
4-7
Äpplepaj med knäckig smak
5
50 min
8
5
Knäckig äpplepaj med sirap och mandel
1
Inbakad äpplepaj med kolagrädde
Mammas rågkakor
4.5
40
2
Rårörd vaniljsås
4.7
4
2
Äpplepaj
4.3
30 min
6-8
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!