Ediths goda muffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 20 minuter

Detta recept är sedan slutet på 50-talet. Min mor brukade baka dessa muffins jätteofta och de hade en strykande åtgång.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 1/4 tsk salt
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk smör
  • 1 msk varm mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2-3 droppar rosa eller grön karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker vitt och pösigt. Mät upp mjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa ihop ägg och mjölk. Häll i ägg- och mjölkblandningen omväxlande med mjölblandningen, i smör- och sockerblandningen.
    2. Glasyr: Mät upp och sikta florsockret så det ej klumpar sig. Smält smöret i en liten gryta och häll i mjölken. Rör ner det siktade florsockret och vaniljsockret i den varma mjölk och smörblandningen.
    3. Droppa till sist ner 2-3 droppar valfri färg av karamellfärgen och rör om väl.
    4. Häll smeten i muffinsformar. OBS! De jäser mycket så fyll formarna endast till drygt hälften av formen.
    5. Sätt in muffinsen i 200 graders ugn i cirka 8-10 minuter.
    6. Låt dem kallna övertäckta med en handduk. Glasera dem med glasyren när de kallnat. Ät och njut!

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben