Egen tillverkad chilisås

Man kan göra sin egen chilisås och få den styrka man själv vill ha på chilisåsen.

Ingredienser

  • 2 kg mogna tomater
  • 2 stora syrliga äpplen
  • 2 stora gula lökar
  • 1 1/2 dl ättiksprit 12%
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 dl brunt farinsocker
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1/2 tsk kryddpeppar
  • 1/2 urkärnad och finhackad chili
  • Instruktioner

    1. Skålla, skala och skär tomaterna i mindre bitar. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Skala och hacka löken. Lägg allt i en tjockbottnad kastrull tillsammans med övriga ingredienser.
    2. Låt allt koka upp och koka till mos, ca 40 minuter, på svag värme. Rör då och då i massan så att den inte bränner vid.
    3. Ös upp såsen i väl rengjorda varma burkar. Tillslut och förvara burkarna kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben