Egna geléhallon

Serverar: 15 portioner

Hemmagjort godis som är så gott!

Ingredienser

  • 200 g frysta hallon
  • 7 gelatinblad
  • 3½ dl socker
  • 1 dl vatten
  • 3/4 dl honung
  • 1½ tsk citronsyra
  • Strösöcker, efter behov
  • Instruktioner

    1. Lägg bakplåtspapper i en form som är 15 x 30 centimeter.
    2. Tina hallonen och pressa dem genom en sil. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
    3. Koka upp vatten, socker och honung till 150 grader. Rör i hallon och citronsyra.
    4. Ta upp gelatinet och smält det i en kastrull. Blanda ner i hallonen.
    5. Häll smeten i formen och ställ kallt för att stelna. Skär i bitar och rulla dem i socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben