Geléhallon cupcakes

Väldigt söta cupcakes som smakar godis!!

Ingredienser

  • Muffins smet
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g margarin
  • 1 dl mjölk
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • Geléhallonfluff
  • 80-100 gram geléhallon
  • 4 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält margarinet, häll på mjölken och blanda ner med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Placera ut muffinsformar på en muffinsplåt och fördela smeten på 12 formar. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 min på 175 grader. Muffinsen måste svalna innan man spritsar på fluffen.
    2. Värm grädden och rör i geléhallonen så att dom smälter. OBS: Grädden får absolut INTE koka för då går det inte att vispa upp den sen. Sen sätter du in geléhallon grädden i kylskåpet. När blandningen har blivit kall blir den lite lik pannacotta i konsistensen. Vispa krämen lite så den blir lätt att spritsa ut. Man kan hälla i lite florsocker om den är för rinnig. Spritsa sedan ut fluffen på muffinsen.
    3. Kika gärna in på min blogg där jag har fler recept!! http://vea88.blogspot.com/

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    FairyDust 18 februari 2011

    Jag kokar alltid grädden och det har alltid gått och göra fluff, alltid ;O)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben