Detta är ett enkelt recept jag fått från Finland som gör succé varje gång det serveras. Sylten till garnering kan vara barnmats fruktpuré, själv använder jag oftast hemlagad jordgubbssylt.
Ingredienser
Botten
200 g digestivekex (14 st)
75 g smält smör
Fyllning
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1½ dl socker
4 dl piimä (filmjölk eller surmjölk)
3 msk citronsaft
5 gelatinblad
2-3 dl bärpuré eller -sylt
Instruktioner
- Krossa kexen och blanda det med smält smör. Platta ut i en pajform (diam. 24 cm).
Blötlägg gelatinbladen i lite kallt vatten.
- Vispa grädden med sockret. Tillsätt piimä och rör om.
- Koka upp citronsaften och tillsätt de urkramade gelatinbladen. Rör sen ner det i gräddblandningen. Rör tills smeten är slät och häll den sen över kexbottnen.
- Ställ i kylskåp att stelna. Bred ut sylt på det stelnade bottnen och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)