Elak Gubbe

Mer känd som kladdkaka - men inte i vår familj! För en extra lyxig variant, tillsätt hackad mörk choklad med hög kakaohalt innan gräddning. Servera +/- grädde, glass, eller vad man nu kan tänkas vilja ha!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i ägg-sockersmeten. Tillsätt smöret. Blanda. Använd en form med löstagbar botten och klä gärna botten med bakplåtspapper. Smörj och bröa formen väl. Grädda på 175 grader ca 35 minuter - mindre om man vill ha mer kladd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben