Varm gubbe

Serverar: 4 portioner

"Varm gubbe" som kvällsmacka, vickning, förrätt, mellanmål eller soppan.

Ingredienser

  • 4 mackor
  • 2 hårdkokta ägg
  • ½ -1 burk ansjovis (à 125 g)
  • ½ rödlök
  • 1 kruka persilja
  • 1 dl keso
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 4 skivor kavring eller mörkt fullkornsbröd
  • 2 dl riven smakrik ost, t.ex. västerbotten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Hacka ägg, ansjovis, rödlök och persilja. Tillsätt keso och nymalen svartpeppar och blanda väl.
    3. Fördela röran över kavring eller mörkt fullkornsbröd.
    4. Fördela riven smakrik ost, t ex västerbotten, över mackorna.
    5. Gratinera i ca 10 minuter, tills osten fått färg.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben