Elenas eleganta efterrätt

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Efterrätt med choklad och jordgubbar.

Ingredienser

  • 200 g blockchoklad
  • 2 msk vatten
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk flytande honung
  • 1-2 tsk citronjuice
  • 4 glassrån till servering
  • 6 jordgubbar
  • 1 carambole
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Smält hälften av chokladen med vatten i en kastrull. Hacka resten med en vass kniv. Rör ihop mascarponen med hacket, kakao, vaniljsocker, honung och citronjuice.
    2. Servera röran i ett rån eller lägg det i ett litet glas som ställs på en tallrik.
    3. Garnera tallriken med skivade jordgubbar och carambol, pudra över florsocker och dekorera med en smal slinga smält blockchoklad runt om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben