Emils GI-bröd

Nyttigt och gott GI-bröd.

Ingredienser

  • 1 dl solrosfrön
  • 1 ½ dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl torkade hackade aprikoser
  • 1 dl fiberhusk
  • 3 msk kruskakli
  • 4 msk vetegroddar
  • 8 msk rågkross
  • 3 msk kokos
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 msk salt
  • ½ msk bakpulver
  • 1 ½ dl olja
  • 1 msk filmjölk
  • 3 ½ msk yoghurt
  • 3 msk mjölk
  • 2 msk vatten
  • 2 ägg
  • 50 g kallt smör
  • 1 msk brödkryddor
  • Instruktioner

    Blanda solrosfrön, sesamfrön, linfrön, fiberhusk, kruskakli, vetegroddar, rågkross, kokos, bikarbonat, salt, bakpulver och brödkryddor. Rör om. Smält smöret och häll sedan i det. Häll i olja, filmjölk, yoghurt, mjölk och vatten. Knäck äggen och häll sedan i dem. Häll i aprikoserna och rör sedan om ordentligt med elvisp eller slev. Antingen blir det en smet eller en deg. Om det blir en deg, sätt ugnen på 200 grader. Grädda i ca 35 minuter. Annars, häll smeten i formar och låt stå i ugnen i ca 30 minuter på 225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben