Chokladmuffins

Min sambo Malin bakade de här goda chokladmuffinsarna när vår son Emil fyllde 3 år...

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1½ dl kakao
  • 125 g smör
  • 2½ dl socker
  • 2 ägg
  • 13/4 dl gräddfil
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 100 g philadelphiaost
  • 60 g smör
  • 300 g florsocker med chokladsmak
  • ½ citron, saften
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna. Vispa smör och socker poröst. Blanda sedan i ett ägg i taget , sedan gräddfil och de torra ingredienserna. Rör tills allt är blandat. Fördela i 7 stora eller 12 små formar. 175 grader i ca 25-30 minuter. Något kortare för de små.
    2. Glasyr: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa sedan i philadelphiaosten. Bred den på muffisen och garnera med strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    anki431 25 november 2010

    Undrade hurdan kakao det är frågan om när mängden är så stor.Stark eller kakao som blandas i mjölk?

    Robjoo 25 november 2010

    Nää kakaon ska blandas med det torra ingredienserna det ska bli en kraftigare chokladsmak...men inte alls för mycket stark...:-)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Diabetes
    Diabetes är ett växande problem i hela värden och därmed även i Sverig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben