Emils Gorgonzolasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Lite av en favoritsås

Ingredienser

  • En bit Gorgonzolaost ca 120 - 150 g
  • En burk creme fraiche 2 dl
  • 3 msk soja´
  • vitpeppar
  • salt
  • Instruktioner

    1. Häll i creme fraichen i en kastrull. Skär bort "kanterna" på osten När creme fraichen börjar koka så häll i osten. Rör i kastrullen tills all ost har smält. Häll i sojan. Krydda med salt och peppar
    2. Såsen är klar att servera.
    3. För mer sås använd mer ost och creme fraiche Passar väldigt bra till alla sorters kötträtter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    farmoringer 18 april 2009

    Den här såsen var enkel att göra och supergod.....Tackar..

    Glitterfia 20 september 2009

    Den här blev väldigt bra, snabbt och lätt. Gjorde dubbel sats. Vill bara nämna att låt såsen blir riktigt varm så osten smälter riktigt innan du smakar av med soja, salt och peppar. Med den gorgonzolaost jag använde behövdes inget salt och jag minskade på sojan. Gästerna fick säga betyg 1-5. 7 blev det. Så det är väl ett kanonbetyg =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben