Lättbakat GI-bröd

Serverar: 10 portioner

Tid: 50 minuter

Lätt och Gott!

Ingredienser

  • 3 dl dinkelfullkornsmjöl
  • 3 dl rågmjöl
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl pumpafrön
  • 2 dl blandade nötter (ex mandel, valnötter, cashew och paranötter)
  • 4 torkade aprikoser i bitar
  • 1 tsk salt
  • 6 dl naturell yoghurt
  • 1½ tsk bikarbonat
  • lite sesamfrön
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda samman alla ingredienser, börja med dom "blöta" och sedan dom "torra" 3. Strö lite mjöl på ett bord och forma till ett bröd. 4. Rulla brödet i sesamfrön. 5. Lägg brödet på en plåt med smörpapper på. 6. Grädda i nedersta delan av ugnen i ca 50 minuter.
    2. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben