Lättbakad fil-limpa

Lättbakad fil-limpa

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 1 1/4 dl grahamsmjöl
  • ½ dl vetekli
  • 1 ½ dl rågkross
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 dl brödsirap
  • 6 dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Blanda i sirap och filmjölk och rör hastigt ihop degen.
    2. Häll upp i en stor form, ska inte vara fylld till mer än 2/3, och grädda fil-limpan mitt i ugnen i 175° i ca 90 minuter. Täck med folie om limpan blir för mörk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    barabbas 20 november 2008

    Tack den här limpan har jag gjort 2 ggr den var mycket omtyckt .den är ju rätt så hälsosam. En gång dubblade jag satsen .Kommer att göra den flera ggr.Tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben