Lättbakad hållbart Rågbröd

Serverar: 1 portioner

Tid: 45 minuter

Ett recept som jag hittade en gång i en tidning. Damen som satt ihop receptet hade nog inte tänkt att göra detta bröd från början. Men hur som helst har jag använd detta recept i många år och är väldig tacksam för detta lyckade misslyckan. Obs Ju slarviga man rör ihop degen desto bättre tycks det bli. Pinfärsk måste man skära lite tjockare skivor men efter några dagar så kan man skiva hur tun som helst

Ingredienser

  • 50 g . jäst
  • 2 1/2 dl . vatten
  • 1 dl . surt äppelmos
  • 2 tsk salt
  • 3 dl . Rågmjöl
  • 3 dl . Vetmjöl
  • Instruktioner

    rör ut jästen i vattnet tillsätt äppelmos & salt tillsätt båda mjölsorterna rör om tills allt är blandat obs ingen knådning behövs häll direkt i en avlång smörd form 1 1/4 l täck över med en bakduk låt jäsa minst 4 timmar eller över natten (brukar jag göra) grädda i 175-200' 45 min lägg brödet på ett galler pensla med hett vatten tåck över med ett bakduk

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    MelleBandolo 4 februari 2009

    Detta är inget recept jag rekommenderar. Förutom att det smakade mycket jäst och salt, jäste brödet väldigt mycket. Efter en halvtimme hade degen runnit ut över kanterna på formen, som rymde två liter. Ingen i familjen tyckte om detta bröd och det slängdes.

    zoskey 4 februari 2009

    Du gjorde något fel och slängde degen innan den var gräddad - hur kan du veta att brödet inte smakade gott. Jag har gjort detta bröd mer än 100 ggr utan problem och mycket beröm!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben