Empanada (Argentinska piroger)

Serverar: 6 portioner

Dessa ska jag göra i morgon, såg så goda ut

Ingredienser

  • 1 kg mjöl
  • 250 g margarin (rumsvarmt)
  • 2 tsk torrjäst
  • 2 tsk salt
  • 2 dl mjölk eller vatten
  • 1 st ägg
  • 600 g nötfärs
  • 2 st lökar
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 6 st chilifrukter eller 2 tsk Sambal Oelek
  • 3 msk russin
  • 1 msk mjöl + 1 dl vatten
  • 1 burk(ar) oliver
  • 4 st hårdkokta ägg
  • Instruktioner

    1. Deg Blanda ihop ingredienserna till degen väl (mjöl, margarin, torrjäst, 2 tsk salt, 2 dl mjölk eller vatten, 1 ägg) gärna i en assistent. Låt jäsa 1 timme.
    2. Fyllning Stek nötfärsen tillsammans med chilin och kryddorna. Lägg åt sidan. Stek den finhackade löken och blanda ner den och russinen i färsen. Gör en liten redning av 1 dl vatten och 1 msk mjöl och rör ner i färsen under omrörning.
    3. Kavla ut degen tunt. Med hjälp av t ex en skål eller en burk, tryck ut cirklar i degen. Lägg på ena halvan av cirkeln en klick av färsen, några oliver och ett kvarts hårdkokt ägg. Vik över andra deg halvan så att en halvmåneform bildas. Tryck ihop kanten väl. Lägg på en plåt, pensla med ägg och grädda sedan i ugnen, 15 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben