En klassisk Vindaloo

Serverar: 6 portioner

God och kryddstark Indisk klassiker.

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé i tärningar (själv tar jag gärna karré)
  • Kryddpasta
  • 1½ dl maltvinäger
  • 2 msk hel koriander
  • 1 msk hel spiskummin
  • 2 tsk mald chili eller efter mod och humör
  • 2 tsk mald gurkmeja
  • 1 tsk kardemummafrön
  • 5 cm grovskuren ingefära
  • 4 grovhackade vitlöksklyftor
  • 6 svartpepparkorn
  • 6 hela kryddnejlikor
  • 1 kanelstång
  • ½ tsk salt
  • 6 curryblad
  • 1 tsk svarta senapskorn
  • 1½ dl vatten
  • 3 msk ghee eller rapsolja
  • Instruktioner

    Kör ingredienserna till kryddblandningen i en mixer till en slät pasta, tillsätt mera vinäger om det blir för tjockt. Lägg kött, kryddpastan o currybladen i dubbla plastpåsar att marinera minst 8 timmar eller över natten. Hetta upp gheen eller oljan i en gjutjärnsgryta. Fräs senapsfröna på moderat värme under omrörning tills de börjar dofta. Tillsätt köttet med marinad och vatten. Sjud under lock i 30 min. Ta av locket och sjud ytterligare 30 min. Rör om då o då. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben