Klassisk sommarkyckling

Serverar: 4 portioner

Kyckling med riktig gräddsås och krispigt bacon på toppen. Mycket gott!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk fransk senap
  • 1/2 dl grovhackad gräslök
  • 1/4 gurka
  • 1/2 paket bacon, à 140 g
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna. Lägg i kycklingen. Låt den koka under lock ca 10 min. Skär gurkan i skivor och halvera dem. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av. Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet.
    2. Servera till kokt färskpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Annafbg 4 november 2009

    Väldigt gott för både stora och små och dessutom väldigt lättlagat! Gurkan i såsen blev pricken över i! Tack för ett härligt recept!

    ansve 1 februari 2013

    Helt underbar alla älskar den när den bjuds

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben