En moderniserad variant på den klassiska rätten flygande Jakob

Serverar: 6 portioner

En kanongod klassisker i ny skepnad, anpassad efter oss matälskande vegetarianer som törstar efter en rejäl måltid!

Ingredienser

  • 500-600 g quornfiléer i bitar
  • 200 g vegetariska ”bacontärningar”
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • Cashewnötter eller jordnötter
  • Olivolja & smör att steka i
  • Riven ost
  • Sås
  • 5 dl ekologisk havregrädde
  • 4-5 msk Heinz Chili Sauce
  • Svartpeppar
  • Ev. ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Bryn filébitarna i olivolja tills de får en fin gyllenbrun yta. Lägg dem sedan i en stor, ugnssäker form. Stek ”bacontärningarna” i olivolja och häll dem över filébitarna. Krydda efter smak och rör om i formen. Bryn löken i smör för den goda smakens skull! Häll över i formen. Strö nötter och riven ost över formen.
    2. Blanda samman samtliga såsingredienser, smaka av med svartpeppar och ev. vatten om den känns tjock.
    3. Häll såsen över formen och grädda längst ner i 20-30 minuter beroende på ugnens styrka.
    4. Serveras med valfritt gryn och en fräsch sallad! Koka ris, matvete, bulgur eller quinoa enligt anvisningar, och servera!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4.6
    35 min
    4
    18
    3.5
    30 min
    4
    1
    4.3
    45 min
    6
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben